Det ubesøkte Nord

Ofte klager vi over at nordmenn ikke reiser nok i Norge. Der vi drar på turer sydover til land som Spania, Frankrike og Italia, og kanskje enda mer eksotiske Hellas og Tyrkia, så reiser vi simpelthen ikke stort i Norge. Det er dog mennesker som reiser til blant annet Oslo for å se på slottet og operaen. Noen reiser også til Vestlandet, dette for å oppleve fjorder og fjell. Her er det også mange kule utsikt-steder en bør se.

Et strålende eksempel er Trollstigen, der du kan se vakker natur så langt øyet rekker. Det er altså mer enn nok å se i Norge, det vil si av de tingene som blir markedsført. Enkelte områder i Norge forblir derimot skjulte diamanter. En av de mange områdene som ikke mottar store oppmerksomheten er Nord Norge. Hjemmet til fylker som Nordland, Troms og Finnmark er meget spennende. Tross mye oppmerksomhet rettet mot sammenslåingen av de to nordligste fylkene, Troms og Finnmark, så har ikke media gjort en god nok jobb. Vi advarer deg, når du har lest denne artikkelen, så får du nok fort lyst til å reise til Finnmark du også! Det er en perle uten like og garantert et sted hvor du vil like deg.

Der Nord Norge blir markedsført, så handler det aller helst om midnattssola. Denne er uten tvil en vakker kvalitet ved Nord Norge om sommeren. Der vinteren med mørke måneder i strekk er utilgivelig, så trenger du naturligvis ikke reise dit da. Men når du skal reise hit på sommeren hjelper det ikke bare å vite at det er lyst om dagen. For hvor er det du bør reise hen, og hva er det som du bør se i denne delen av Norge? En tur med Hurtigruten vil fort avsløre dette.

For eksempel kan du ta en tur til Engabreen, som er en del av Svartisen, en isbre vi nordmenn alle kjenner til. Øya Træna, med vakre fjell i bakgrunnen er også et godt feriemål som de færreste nok har tenkt over. Vega bringer også lignende egenskaper, dog på fastlandet. Er du derimot litt mer opptatt av det vitenskapelige enn opplevelser, så kan du også gi polarsirkelsenteret en liten visitt. For et eventyr, begi deg ut i Saltstraumen. Vær dog helt sikker på at du er i en båt, for dette er faktisk verden sterkeste strøm! Mens du er i området, vær også på utkikk etter ørner, for Bodø er tross alt hjem til den største bestanden av ørner i hele verden. Synes du fortsatt Nord Norge er et kjedelig turistmål?

Ta turen opp til Narvik for et virkelig minne om hvordan Norge var før olja. Her ble kull transportert fra Kiruna, og det over en strekning på 168 kilometer med jernbanespor. Hvert eneste år feires denne jernbanen av innbyggerne i Narvik. Dessuten er en interessant fakta at nettopp denne jernbanen og dens konsistente påfyll av kull var en av de tingene Nazistene var mest interessert i når de invaderte Norge. De fikk riktignok aldri has på potensialet, mye takket være Narviksfolket.

Reis til Lofoten og Vesterålen for fiske, Tromsø for storbyopplevelsen og ikke minst Nordkapp for Norges nordligste punkt. Dessuten, så må du absolutt få med deg nordlyset mens du ennå er nord nok. Det er rett og slett så mye å se her. Gleder du deg ikke til din tur allerede?