Norgesferie 2020

Ja, dert blir nok Norgesferie på de fleste av oss i år. Det gjør jo ingenting, Norge er jo det beste landet å være i. Men det spørs jo hvor man skal reise, da man helst skal holde sosial distanse og ikke møte andre. Her kommer noen reiser i Norge som kanskje kan vekke interesse.

Kjøsterudjuvet

En juv er alltid spennende for det ligger masse arkeologisk historie her. Kjøsterudjuvet ligger ved Drammen og skal sies å ha en historie som går 10.000 år tilbake. Det er nesten som Norges svar på Grand Canyon, en revne i fjellet som strekker seg over en kilometer oppover i landskapet, med vegger som går 60 meter rett ned. Drammen har andre ting å by på, slik som Alpinsenteret i Åssiden. Her kan man kjøre downhill MTB på sommeren eller bruke stedet for utfarter. Sentrum er full av fine fortauskafeer og uteareal for aktiviteter. Det er ikke langt fra Drammen til Oslo på hovedveien E18.

Vestover

Reiser man vestover på kartet kan man komme til Eidfjord. Eidfjord er et flott utgangspunkt for mange opplevelser. Her finner man Vøringfossen Turisthotell hvor man kan bivåne cruisetrafikken på kaia. Vøringfossen er en opplevelse i seg selv. Selve fossefallet er på 200 meter rett ned i Måbødalen. Stedet er kjent for sine astronomiske observasjoner og utfart for utenlandske turister. Landskapet her er mytisk og trolsk. Man kan overnatte på hotellet eller flere campingplasser i området.

Rallarvegen

Denne grusete strekningen på fjellet har blitt populær. Mange på to hjul sykler de 80 kilometerne fra Haugastøl til Myrdal. Snart møter man på Flåmsbanen, en historisk togrute som fortsatt er åpen for turister. Foran seg har man et helt utrolig fylke, tidligere kjent som Sogn og Fjordane.

Sommeren står for døra, og benytt den til å oppleve ditt eget land. Det er mye å lære for dem som ikke har vært rundt omkring.