Legg ferieturen til Norge

Mange nordmenn er vell bereiste, og har vært i en rekke forskjellige byer og land. Men mange av de samme personene reiser sjelden eller aldri i eget land. Da kan det være både lurt og lærerikt å legge neste sommerferie til Norge. Finn ut hvorfor utlendingene elsker å besøke Norge, og lær mer om folket og kulturen andre steder i landet. Kanskje du har gått glipp av noe?

Kysten

Kysten av Norge er lang og mangfoldig, fra den lune skjærgården på Sørlandet, til den ville kysten av Nord-Norge, med utallige øyer og fjell som stuper rett ned i havet. Velger du å reise til kysten, venter fantastiske opplevelser. I sør finnes varme og sol, mens Nord-Norge kan også by på noen utrolige sandstrender, der sola kan være skikkelig varm om sommeren. Vil du oppleve naturen, kan du legge ut på fottur eller klatretur, eller bli med på hvalsafari eller ørnesafari. Fjordene på Vestlandet er også fine turmål, hvis du liker fjell og vann.

Innlandet

Innlandet er heller ikke så kjedelig som mange tror, for det finnes mange vakre steder. På Østlandet kan sommeren bli varm, og ofte er det mer stabilt sommervær der enn ved kysten. Du kan oppleve skoger, vann, fosser og spennende kultur og historie. Vil du oppleve naturen, kan du møte elg og hjort, eller dra på fjelltur med overnatting i hyttene til Turistforeningen. De har også mange fine ruter for deg som er litt mer aktiv. Ta deg tid til å snakke med lokalbefolkningen, smak lokal mat og lær mer om den lokale kulturen. Norge byr kanskje på mange flere overraskelser enn du hadde trodd.

Sykkelferie og vandring

Du trenger ikke å bruke verken bil eller fly for å komme deg rundt. En sykkelferie eller fottur er en fin måte å reise på. Da tar du deg samtidig bedre tid, og får oppleve alt i langsommere tempo. Og dette kan være nøyaktig den avstressende ferien du ønsker deg. Sykkelferie og lengre fotturer egner seg best for voksne og litt eldre barn, mens det kan bli litt vanskeligere for en småbarnsfamilie. Men det finnes også kortere ruter der små barn fint kan bli med. Du kan overnatte i hytter, eller i telt, hvis du vil være litt friere. Skal du ut på sykkeltur eller vandring, er det lurt å sjekke været først, for eksempel på yr.no, for denne typen turer er selvsagt best egnet for solskinnsdager.

Ta toget på ferie

Oppdag Norge fra togvinduet. Toget er en perfekt, avstressende reisemåte. Pakk lett, og reis korte distanser om gangen. Gå av toget og overnatt på et ukjent sted, bli der en dag eller to, og reis deretter videre. Du har god utsikt til naturen fra toget, og du kan slappe av underveis. Togreiser passer fint for barnefamilier, for da kan du være sammen med barna hele tiden, i stedet for at du må hysje på dem mens de sitter i baksetet og maser. Toget blir langt mer sosialt for de små, og toget er dessuten en miljøvennlig transportmåte. Kanskje du kjenner noen du kan besøke, eller kanskje du bare vil ta deg en dagstur til et sted i nærheten.

Billigferie eller luksusliv

Norgesferien kan være så billig eller dyr som du ønsker. Du kan overnatte i eget telt for å gjøre det billig, eller leie rom på et luksushotell med spa dersom du vil skjemme deg bort litt skikkelig. Dette er helt opp til deg. Det samme gjelder maten. Du kan kjøpe billig mat selv, og leve rimelig, eller du kan koste på deg luksusmåltider på dyre restauranter. Har du lite penger, kan du spørre om noen vil låne bort hytta gratis, eller kanskje du kan dra på besøk til slektninger, der du får gratis kost og losji i noen dager.